وبلاگ کارگاه

تیونینگ انواع سمند + هزینه، مزایا و معایب هر یک

سمند نخستین خودروی ملی ایران است که در سال ۱۳۸۱ وارد بازار شد، این خودرو که یک سدان کامپکت بحساب میاید بر پایه پلتفرم پژو ۴۰۵ توسعه یافته و طراحی آن هم کار چند شرکت داخلی و خارجی است. تیونینگ سمند از نظر فنی و مهندسی فرق زیادی با خانواده ۴۰۵ ندارد و در واقع تنها پوسته بدنه و کمی از طراحی اتاق و شاسی آن متفاوت است.

سمند در بازار ایران با سه موتور xu7 , tu5 , ef7 و چندین تیپ مختلف با آپشن ها و ظواهر گوناگون در طی این ۲۰ سال تولید شد از تفاوت اصلی این تیپ ها می توان به تفاوت در چراغ و سپر، تفاوت در آپشن ها، تفاوت در ایسیو، سیم کشی و همینطور موتور اشاره کرد. اینکه کدام نسخه بیشتر مناسب تیونینگ است همیشه مورد بحث بوده، می توان گفت این مورد بستگی به سلیقه، نبوغ و بودجه شما دارد.

خودروی سمند آن گونه که پژوی ۲۰۶ و ۴۰۵ برای تیونینگ در ایران مورد توجه قرار گرفتند؛ هیچوقت مورد توجه قرار نگرفت که شاید دلیل این امر ظاهر خانوادگی، نبود نسخه اسپورت از سمند و یا … باشد، در ادامه مطلب به مواردی میپردازیم که با انجام آن تیونینگ سمند بهتری خواهید داشت.


تیونینگ موتور سمند


همانطور که پیشتر گفتیم این خودرو با سه پیشرانه ef7 ،xu7 ،tu5 در بازار عرضه شده، هر سه موتور قابلیت های مشابهی برای تقویت و تیونینگ دارند و هر کدام طرفدار و مصرف کننده خودش را دارد. اختلاف نظر های زیادی هم بر سر اینکه کدام موتور برای تقویت بهتر است همیشه بوده اما در واقعیت هر کدام مزایا و معایب خودش را دارد بعنوان مثال موتور ملی یا ef7 به عقیده برخی موتور کم استهلاک تر و استاندارد تریست اما هزینه تیونینگ آن در مقابل موتور xu7 که موتور نسبتا پر استهلاک و پر مصرف تریست بالاتر است.

همانطور که پیشتر گفتیم در نهایت باید بدانید همه چیز به بودجه و سلایق شما مرتبط است.در این مطلب تیونینگ سمند برای سادگی، تیونینگ هر سه موتور را به سه استیج مختلف تقسیم کردیم و توضیح کوتاهی در مورد آن ارائه میکنیم.

تیونینگ سمند tu5 xu7 ef7
معرفی موتور های سمند جهت تیونینگ


استیج یک


خب در این استیج با یک خودروی کاملا شهری طرفیم که میتواند مورد استفاده روزانه قرار بگیرد. معمولا در این استیج شاهد تغییرات عجیب و غریب و هزینه زیادی نیستیم. در مقابل شاهد تغییر محسوسی در استهلاک یا مصارف خودرو نمی باشیم. میتوانیم برای شروع از فیلتر هوای اسپورت بجای فیلتر هوای قدیمی استفاده کنیم، اینکار تنفس موتور مارا بهتر می کند. بعد از ورود هوای با کیفیت تر به سیلندر نیاز داریم جرقه بهتری داشته باشیم برای اینکار نیازمند این هستیم که از کوئل ها و شمع های تقویتی استفاده کنیم.

قدم بعدی میتواند ریمپ ایسیو باشد با تغییرات در این مرکز کنترل موتور، مواردی همچون قدرت موتور را افزایش داده یا حتی با توجه به ادعای برخی یک خودروی کم استهلاک و کم مصرف تر داشته باشیم. در مواردی هم میتوان در این استیج از هدرز و تقویت سیستم اگزوز استفاده کرد اینکار باعث خروج روانتر و سریعتر دود از سیلندر میشود برای اینکار نیاز به تهیه هدرز و جایگزینی آن با منیفولد دود و همینطور میتوانید در منابع اگزوز تغییر ایجاد کنید یا آنها را با نمونه بهتر جایگزین کنید.


استیج دو


در این استیج پا را کمی فراتر از استفاده شهری میگذاریم، معمولا برای استفاده روزانه صرفه ندارد و خودرو بیشتر برای استفاده تفریحی مورد استفاده قرار میگیرد. برای این استیج میتوانیم از پورت و پولیش سر سیلندر شروع کنیم اینکار باعث میشود بتوانیم مسیر حرکت هوا به سیلندر را در وضعیت بهتری قرار بدهیم. میتوانیم به تعویض میل سوپاپ ها فکر کنیم یا سبک کردن فلایویل هم گاهی صورت میگیرد همچنین استفاده از کیت کلاچ های بهتر یا تغییراتی در گیربکس میتواند انجام شود، گاهی تغییراتی نظیر تعویض منیفولد یا سیستم پاشش سوخت یا حتی نصب توربو هم دور از انتظار نیست.


استیج نهایی


در این حالت شما بدنبال یک خودروی رقابتی هستید که کمتر بدرد استفاده روزانه میخورد و در واقع باید اماده رقابت باشد ، در این استیج همه چیز میتواند در حالت حداکثر توان خودر خود کار کند که طبیعتا باعث افزایش استهلاک و هزینه ها می شود. میتوانید برای تیونینگ سمند سراغ تقویت تفس خودرو بروید که از تراتل بادی یا توربو و سوپر شارژ استفاده کنید، مواردی که در استیج های قبلی انجام شد را در سطح بالاتری انجام دهید، قطعا به تعویض قطعاتی همچون پیستون، شاتون ها، میل لنگ و … با قطعات با کیفیت تر نیاز دارید. یکی دیگر از موارد تقویت سیستم خنک کاری و روغن کاری موتور است که نقشی مهم را داراست.

در نهایت باید اینرا بگوییم تمام موارد ذکر شده مواردی کاملا نسبی و سلیقه ایست و استفاده از این ها به استراتژی خودتان و تیونر شما بستگی دارد و در اینجا تنها قصد ارائه معرفی مختصری را داشتیم.

تیونینگ سیستم تعلیق و ترمز سمند

تیونینگ سیستم تعلیق و ترمز


پس از تقویت موتور باید سراغ سیستم تعلیق و ترمز های سمند برویم. سمند همانند برادر خود 405 از سیستم تعلیق و پلتفرم مساوی استفاده میکند اما فرقی که اینجا وجود دارد وزن بالاتر و ترمز های قوی تر ( البته بسته به مدل شرایط متفاوت است) و ایرودینامیک بهتر، سمند را به ماشین ایمن تری از جهت هندلینگ و ترمز گیری و همینطور سرعت های بالا تبدیل میکند.

اگرچه این برتری وجود دارد اما باز هم با استاندارد های روز دنیا و قطعا سمندی که پس از تقویت موتور نیاز داریم فاصله دارد، برای پر کردن این فاصله نیازمند انجام یکسری تغییرات و ارتقاع داریم تا بتوانیم سمند تقویت شده خود را نزدیک استاندارد ها نگه داریم. در ادامه به معرفی چند تغییر کلی که میتوانید انجام دهید میپردازیم.


تنظیم ارتفاع و زوایای چرخ ها

معمولا نسخه های کارخانه زیاد از حد استفاده اسپورت ارتفاع دارند، شما میتوانید برای تیونینگ سمند با تهیه کمک فنرهای اسپورت یا بریدن آن یا همینطور استفاده از سیستم پنوماتیک ارتفاع آنرا تنظیم کنید، اینکار قطعا تاثیر چشمگیری بر هندلینگ و سواری خودروی شما دارد. از تنظیم به موقع زوایای چرخ ها هم غافل نباشید.


ترمز ها

برای تقیت ترمز ها میتوانید سراغ بوستر ترمز مدل های قوی تر یا استفاده از دیسک ترمز و لنت با کیفیت بروید در مراحل بالاتر نیز میتوانید با تهیه موارد افترمارکت و اضافه کردن آنها تاثیر چشمگیری را شاهد باشید.


میله تعادل ها و استرات بار

پس از موارد بالا این مورد هم بسیار حائز اهمیت بوده. میله تعادل های افترمارکت و همچنین استرات بار (یا همان استرس باری که لفظ اشتباهیست) میتوانند باعث ثبات بیشتر و عملکرد بهتر سیستم تعلیق خودروی سمند شما در هنگام پیچیدن یا در سرعت های بالا شود.


رینگ اسپورت

انتخاب رینگ اسپورت درست هم بسیار مهم بوده، باید مواردی را در نظر داشت که از نظر شتاب گیری و هندلینگ بیشترین بازده را دریافت کرد، گاهی با انجام تغییرات در تعلیق و خودروی خود نیاز نیست از دستورات کارخانه پیروی کنید و میتوانید رینگ مناسب خودرا بیابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.